Lovasterápia ismertető

Lovasterápia ismertető

Utolsó frissítés: 2022 november 09.

Lovasterápiás feljesztés a Pannon Lovasakadémián
A sport és egyéb rendezvények mellett kiemelt figyelem irányul a sérült, fogyatékos gyermekek terápiás célú lovagoltatására.
Jelenleg 41 különböző fogyatékkal élő gyermek lovagol nálunk a Lovasakadémián. A gyerekek különböző életkorúak és különböző sajátos nevelési igényű gyerekeket ellátó intézményekből jönnek. A terápiát egy speciálisan képzett team végzi, melynek tagjai: gyógypedagógus, lovas szakember, segítők és szakorvosok. A gyerekek lovagoltatását magasan képzett terápiás lovakkal végezzük. A foglalkozások mindig játékos keretek között, sérülés és életkor specifikusan zajlanak.
 
A lovasterápia mellett egyéni és kis csoportos képességfejlesztést is tartunk a hozzánk járó gyermekeknek, így biztosítva a komplex fejlesztést.
A MATE Kaposvári Campus hallgatói számára évek óta biztosítunk hospitálási és betekintési lehetőséget a terápiás munkába. Nyaranként integrált terápiás táborokat szervezünk a különböző sérülésű, fogyatékosságú gyermekek számára. A terápia keretein belül leggyorsabban fejlődő gyermekek számára terápiás versenyzési lehetőséget biztosítunk.
 
A terápiás foglalkozásokról információ:    
Iváncsik Réka – gyógypedagógus, lovasterapeuta, +36 20 580-3506