Ló bértartás

Ló bértartás

Tisztelt leendő Bértartónk!

 
A Lovasakadémia a Kaposvári Egyetem Agrárközpont egységéhez tartozó állami költségvetési intézmény Ebből kifolyólag vannak olyan jogi szabályozások, ami sajátosan az így gazdálkodó intézményekre jellemző. Fontosnak tartjuk előre tájékoztatni ló bértartási feltételeinkről, hogy segíthessünk bértartási igényének eldöntésében. Kérjük, figyelmesen tanulmányozza át tájékoztatónkat, felmerülő kérdéseivel pedig forduljon hozzánk e-mail vagy telefonos elérhetőségeinken. (pannon@lovasakademia.hu, titkárság:82/528-311)
 
Tájékoztatónk végén letölthető bértartási szerződésünk, tulajdonosi meghatalmazás és Intézményünk házirendje.

A szerződéskötés adminisztratív feltételei:

Intézményünkben az adminisztratív feltételek tisztázása után kerülhet csak sor a ló / lovak beszállítására.

  • lótartási igény bejelentése: e mail formában, (milyen céllal, kb. mennyi időtartamra jönne létre a bértartás), mellékletként a ló / lovak útlevelének 1-5 oldala és a kötelező egészségügyi vizsgálatok eredményét tartalmazó oldalai scannelve (pannon@lovasakademia.hu). A ló útlevele a ló belépésekor a Lovasakadémia titkárságára kerül, mely a bértartás időszaka alatt a Lovasakadémia birtokában is marad.
  • A ló tulajdonjogának tisztázása. Amennyiben a lóútlevélben nincs átvezetve, akkor adás - vételi szerződés másolata szükséges. Ha a leendő bértartó nem a ló / lovak tulajdonosa, a tulajdonos meghatalmazását kérjük a szerződés megkötéséhez.
  • vételi jog opció, biztosítás: a bértartási szerződés tartalmaz egy vételi jog opciós tételt, miszerint a Lovasakadémiának vételi joga van a bértartásba beállított lóra / lovakra. Szerződéskötéskor megállapításra kerül a felek közötti megegyezéssel egy bruttó vételár. 3.000.000 Ft feletti értéknél, csak biztosítással rendelkező lovat tudunk fogadni. A vételi jog érvényesítése díj nemfizetés esetén történik meg, addig amíg a teljes körű tartozás megfizetésre nem kerül.
A Lovasakadémia vezetősége a fenti beérkezett információk alapján dönt a bértartási szerződés megkötésének lehetőségéről, amelynek mindkét oldali aláírása után tudjuk fogadni a lovat / lovakat.
 
Állategészségügyi feltételek:
A lovat a telephelyre érvényes egészségügyi igazolások megléte esetén tudjuk beengedni. Feltételek: 5 hónapnál nem régebbi herpesz és influenza védőoltás, érvényes laboratóriumi negatív vizsgálati eredmények, bejegyezve a ló útlevelébe. (tenyészbénaság, takonykór és fertőző kevésvérűség) A tulajdonos köteles a ló évenkénti lóinfluenza elleni vakcinázását és féregtelenítését elvégeztetni saját költségére, egyeztetve a telep állatorvosi szolgáltatójával a Pannon Lógyógyászati Szolgálattal. Amennyiben nem a telep állatorvosával végezteti a preventív kezeléseket – ezt köteles saját állatorvosával elvégeztetni és bemutatni a telep állatorvosának.
A ló/lovak patkolása szintén a tulajdonos saját költsége.
 
Tartási információk:
A lovak részére 3x3 m alapterületű, önitatóval ellátott boxok állnak rendelkezésre, továbbá „nyári” angol boxos istállóban való elhelyezést is lehetséges.
A bértartási díj bruttó 75.000 Ft /ló/hó, mely tartalmazza az alomszalmát (napi 10 kg), a rendszeres trágyázást, a ló etetését (5+1kg abrak – zab, és táp, 10 kg széna naponta), valamint az infrastruktúra használatát (szabadtéri lovaspályák, fedett csarnokok, ló szolárium, jártatógép, karám).
 
Lovaglás, edzés:
A Lovasakadémia szabadtéri pályáit és fedeles csarnokait lovaglás, ló mozgatás céljára – az Akadémián folyó sokszínű oktatási és sport tevékenység miatt - meghatározott időbeosztás alapján lehet használni, melyről tájékoztatást a titkársági irodában kaphat.
 
Letölthető dokumentumok

Lótartási szerződés minta
Házirend
Tulajdonosi meghatalmazás