Ló bértartás

Ló bértartás

Utolsó frissítés: 2024 január 10.

Tisztelt leendő Bértartónk!

 
 Fontosnak tartjuk előre tájékoztatni ló bértartási feltételeinkről, hogy segíthessünk bértartási igényének eldöntésében. Kérjük, figyelmesen tanulmányozza át tájékoztatónkat, felmerülő kérdéseivel pedig forduljon hozzánk e-mail vagy telefonos elérhetőségeinken. (pannon@lovasakademia.hu, titkárság:82/528-311)
 
Tájékoztatónk végén letölthető bértartási szerződésünk, tulajdonosi meghatalmazás és Intézményünk házirendje.

A szerződéskötés adminisztratív feltételei:

Intézményünkben az adminisztratív feltételek tisztázása után kerülhet csak sor a ló / lovak beszállítására.

  • lótartási igény bejelentése: e mail formában, (milyen céllal, kb. mennyi időtartamra jönne létre a bértartás), mellékletként a ló / lovak útlevelének 1-5 oldala és a kötelező egészségügyi vizsgálatok eredményét tartalmazó oldalai scannelve (lovasakademia@uni-mate.hu). A ló útlevele a ló belépésekor a Lovasakadémia titkárságára kerül, mely a bértartás időszaka alatt a Lovasakadémia birtokában is marad.
  • A ló tulajdonjogának tisztázása. Amennyiben a lóútlevélben nincs átvezetve, akkor adás - vételi szerződés másolata szükséges. Ha a leendő bértartó nem a ló / lovak tulajdonosa, a tulajdonos meghatalmazását kérjük a szerződés megkötéséhez.
  • vételi jog opció, biztosítás: a bértartási szerződés tartalmaz egy vételi jog opciós tételt, miszerint a Lovasakadémiának vételi joga van a bértartásba beállított lóra / lovakra. Szerződéskötéskor megállapításra kerül a felek közötti megegyezéssel egy bruttó vételár. 3.000.000 Ft feletti értéknél, csak biztosítással rendelkező lovat tudunk fogadni. A vételi jog érvényesítése díj nemfizetés esetén történik meg, addig amíg a teljes körű tartozás megfizetésre nem kerül.
A Lovasakadémia vezetősége a fenti beérkezett információk alapján dönt a bértartási szerződés megkötésének lehetőségéről, amelynek mindkét oldali aláírása után tudjuk fogadni a lovat / lovakat.
 
Állategészségügyi feltételek:
A lovat a telephelyre érvényes egészségügyi igazolások megléte esetén tudjuk beengedni. Feltételek: 5 hónapnál nem régebbi influenza védőoltás, érvényes laboratóriumi negatív vizsgálati eredmények, bejegyezve a ló útlevelébe. (tenyészbénaság, takonykór és fertőző kevésvérűség) A tulajdonos köteles a ló évenkénti lóinfluenza elleni vakcinázását és féregtelenítését elvégeztetni saját költségére, egyeztetve a telep állatorvosi szolgáltatójával a Pannon Lógyógyászati Szolgálattal. Amennyiben nem a telep állatorvosával végezteti a preventív kezeléseket – ezt köteles saját állatorvosával elvégeztetni és bemutatni a telep állatorvosának.
A ló/lovak patkolása szintén a tulajdonos saját költsége.
 
Tartási információk:
A lovak részére 3x3 m alapterületű, önitatóval ellátott boxok állnak rendelkezésre.
A bértartási díj bruttó 140.000 Ft /ló/hó (dolgozóknak és hallgatóknak kedvezményesen bruttó 110 000 Ft), mely tartalmazza az alomszalmát (napi 10 kg), a rendszeres trágyázást, a ló etetését (5+1kg abrak – zab, és táp, 10 kg széna naponta), valamint az infrastruktúra használatát (szabadtéri lovaspályák, fedett csarnokok, karám).
 
Lovaglás, edzés:
A Lovasakadémia szabadtéri pályáit és fedeles csarnokait lovaglás, ló mozgatás céljára – az Akadémián folyó sokszínű oktatási és sport tevékenység miatt - meghatározott időbeosztás alapján lehet használni, melyről tájékoztatást a titkársági irodában kaphat.