Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Utolsó frissítés: 2022 november 09.

Lovasakadémia Sport Club (továbbiakban LSC) 1995. decemberében alakult a Kaposvári Gazdász SE-ből kiválva önálló egyesületként. Az egyesület célja 20 éve az alapítás óta változatlan: lehetőséget biztosítani kiemelten a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatóinak, a DASZK Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város és környéke város fiataljainak sportcélú lovaglására, versenyeztetésére és hazai és nemzetközi lovas sportversenyek szervezésére- rendezésére a sporttörvényben szabályozott módon.
 
Az alapítók -Pannon Lovasakadémia és Mezőgazdasági Szakközépiskola, PATE Állattenyésztési Kara- valamin ezek jelenlegi jogutódai akik számára a rendszeres és versenyszerű sportolás, mint cél fogalmazódott meg.
Az egyesület, mint önálló jogi személy sportszakmai felügyeletét a Magyar Lovas Szövetség, míg egyéb hatósági felügyeletét Kaposvár Megyei Jogú Város Bírósága látja el. Szervezetében a legmagasabb döntési fórum a közgyűlés, míg az operatív –2 közgyűlés közötti időszak- üzemeltető és irányító testülete az egyesület elnöksége. Az egyesület operatív irányítója a közgyűlés által megválasztott elnök. Az egyesület a Kaposvári Törvényszéken történő nyilvántartásba vétellel jön létre. Az egyesület felett a Somogy Megyei Főügyészség látja el a törvényességi felügyeletet.
 
A Lovasakadémia Sport Club és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közötti együttműködés érvényes –évente aktualizálásra kerülő- szerződés szabályozza.
Szakmai és gazdálkodási tevékenységét minden évben közgyűlésen fogadtatja el és teszi nyilvánossá a jelenlegi honlapon.